Tack för:

Tidsväxlingen, den får en att tänka till mitt i slöhösten....

söndag 15 februari 2009

love and light




I går började en ljusfestival här i Helsingborg. tanken var att olika byggnader i staden skulle lysas upp i olika ljuskonstverk, kärleken skulle firas med att tre vigslar skedde på Kärnans trappa och olika arrangemang skulle ske runt om i staden. Visst är det en fin tanke? Mysa runt i februarikylan tillsammans med sina kära. Många hade också tagit chansen att gå ut på stan denna lördagkväll. Synd då bara att hela grejen fes av som ett blött tomtebloss. Det var några hus som hade lite ljusverk på sig men på det stora hela var stan precis som vanligt. Det delades ut lysande hjärtan till de som ville ha, men det hade bara beställts 2000 sådana hjärtan vilket betydde att de flesta - ungar framför allt - inte fick något hjärta. Hallå!!!! Detta är en stor stad! Här bor långt fler än 2000 personer.
Det Pandan och jag sett fram mest emot var Wienervals under kristallkronorna i stadsparken. Visst låter det romantiskt? Jo hej! Det var knökfullt med folk framför biblioteket då det var dax. Hela joxet skulle invigas av gubbar från Helsingborgs dagblad och Öresundskraft - Men högtalarsystemet de använde var INTE gjort för en park i en större stad. Pandan sa att det var samma system VI hade på bröllopet, det vill säga kraftfullt nog att höras i ett RUM med ca 50 personer. Detta innebar att vi hundratals människor som samlats inte hörde ett jota.
Så skulle då kristallkronorna tändas. Under stoooor "spänning" räknade vi ner.... och ingenting. Återigen räknade vi ner..... Och så småningom började några av lamporna lysa lite försynt. Då gick Pandan och jag. På väg ut från parken hörde vi något som likande musik. Ljudstyrkan var ungefär som hemma i byn då man satt ute i sommarkvällen och hörde musiken från dansbanan tvärs över sjön. Vackert och ljuvt ja visst, men inte så att man hör vad som spelas. Vad det blev av dansen vet jag inte. Det hade ryktats att Ann Wilson skulle komma, ja hon som sitter i juryn på Let's dance. Den som kom var Ann Wilsons man som också dansar..... Tycker synd både om honom och publiken - Hur kul är det att vara känd som någons respektive? och hur kul är det att se denna respektive då man väntar på nån annan????
Nej ett uselt spektakel var detta!!!! Hoppas på bot och bättring från arrangörerna!
Så till sist- Lite bilder som jag experimenterat med från telefonen.....

Inga kommentarer: