Tack för:

Tidsväxlingen, den får en att tänka till mitt i slöhösten....

måndag 27 april 2009

Syréner och Jonas Gardell








Var till Lund idag och passade på att dokumentera blomsterprakten där. Till och med syrenerna blommar. Den 27 April. 2009. Hmmm.

Anledningen till resan till Lund idag var ett seminarium med Jonas Gardell, hedersdoktor vid teologen. Han skulle prata lite om sin nya bok Om Jesus och vi som läst Bibelvetenskap under året var inbjudna att delta. Det var himla skoj, självklart blev man lite "starstruck" ( stjärnslagen???? impad???) av att en Kändis kom och Satt I Samma Rum som lilla obetydliga, omärkvärdiga mej. Men efter ett tag insåg jag det fantastiska - Jonas Gardell är en Obildad.... han har alltså inga papper på det han kan, men han hade ändå rätt att yttra sig i ämnen som intresserade honom, rätt att skriva en hel bok, rätt att tänka högt trots att det inte står någon professorstitel före hans namn. kanske, kanske ger även oss andra möjligheten att tycka saker och stå för dem. trots att vi inte kan allt, vet allt och förstår allt.
det tar jag med mig från denna dag. Vi får, vi kan om vi vill. Samt en liten historia;
Det var en gång två tomater som var ute och gick. Då de skulle korsa en väg blev plötsligt den ena tomaten överkörd. Då sa den andra tomaten - Kom ketchup så går vi.....
Så är det med den kristna tron. När du krossats fullständigt av livet, får du ändå resa dig upp, om än i annan form och fortsätta mot målet, och det är alltid en annan tomat som följer dig på vägen.











1 kommentar:

Jessica sa...

Underbara bilder!!!!
Kul att se dig igår! :)

Har du förresten sett att du är med i tidningen?!?!

http://sydsvenskan.se/lund/article428892/Forebilden-ville-helst-lyssna.html