Tack för:

Tidsväxlingen, den får en att tänka till mitt i slöhösten....

onsdag 22 september 2010

Att vända andra kinden till.

Mänskligheten är bra rolig ändå. "Vi ska aldrig låta det gå så långt som på 30 - talet igen" skriker man och hänger ut, hotar och misshandlar de människor som tänker annorlunda än dem själva.
"Vi måste värna demokratin" hörs det från olika håll och det görs bäst genom att bojkotta, frysa ut och censurera ett helt parti och deras väljare. "Det handlar bara om missnöje" sägs det, om vi bara sticker huvudet i sanden och låtsas som ingenting kommer det att försvinna ska ni se.
Vi måste inse att Sverigedemokraterna sitter i vår riksdag. Flera tusen människor röstade in dem för att de ska föra deras talan. Vi kommer inte till rätta med rasismen genom att hata. Vi kommer inte till rätta med rädslan och missnöjet genom att gömma undan och vägra lyssna.
Vad hade hänt om inte varje media i vårt avlånga land inte hade kommit med negativa rubriker angående SD inför valet? Vad hade hänt om partierna valt att ta debatten med dem lika väl som med övriga partier? Vad hade hänt om SD möttes av vänlighet och allvarligt menat intresse istället för utfrysning och barnslig vägran att ens sitta i samma sminkstol?
Och främst - Vad skulle hända om vi för en enda gångs skull lärde från våra misstag????
Alla minns Hitler och Nazismen, alla är upprörda över Frankrikes och Övriga Europas horribla hantering av romerna.
Vilka minns Balkanutlämningen? Den som är utan skuld kastar första stenen.....



PS. Jag är inte SDare om ni nu tror det, jag röstade faktiskt på miljöpartiet. DS

Inga kommentarer: