Tack för:

Tidsväxlingen, den får en att tänka till mitt i slöhösten....

lördag 26 juni 2010

midsommar

På bakgården till vårt hus har grannarna plockat upp en sten ur stenläggningen för att kunna placera sin lilla fina midsommarstång.Väldigt fint och charmigt. I dag blåser starka sommarvindar och jag ska åka till Halmstad för att fortsätta midsommarfirandet. I går blev det ett traditionellt och internationellt firande med massor med sill och jordgubbar. Inte tillsammans dock, men det kanske vore värt att prova - Jordgubbssill? Firade först med Pandamamman och Pandasyster med familj. Sedan bar det av till Pandapappan och hans filippinska grannar och kinesiska sambo. Fick också möjlighet att prova Mackmyras Whiskey för första gången. Inte alls dum minsann. Det är gott att ha god mat, goda vänner och vackra omgivningar. Tack för det.

Hittade förresten ett recept på jordgubbsill på nätet:

Jordgubbssill med dill

Antal portioner: 10

Snittbetyg: 3,4


Ingredienser:
400 gram matjes- eller inläggningssill1 knippe dill1 knippe gräslök3 dl gräddfil1 msk dijonsenap1 msk socker12 krossade kryddpepparkorn15 krossade svartpepparkorn0,5 rödlök, hackad2 schalottenlökar, hackade2 små morötter i tunna strimlor1 liter färska jordgubbar, delade

Gör så här:
Skär sillen i ca 1,5 cm stora bitar.Hacka 0,5 dl dill och 0,5 dl gräslök, spara resten till garnering.Rör ihop gräddfil, senap, socker, krydd- och svartpeppar.Blanda ner sill, lök, morötter, dill, gräslök och hälften av jordgubbarna.Låt det gärna stå i kylen över natten.Garnera med dill, gräslök och resten av jordgubbarna före serveringen.

Varsågod å prova den som vill....

Inga kommentarer: