Tack för:

Tidsväxlingen, den får en att tänka till mitt i slöhösten....

tisdag 24 april 2012

Vi väntar på våren. Vitsipporna blommar vackert och vedhögen växer sakta men säkert, men trots detta känns det kallt och bedrövligt. Särskilt i söndags då jag tillbringade hela dagen utomhus i ösregn av varierande slag. Jag var på kurs i slyflätning på Broby hembygdspark.


Vi skulle fläta fina ställningar till våra slingerväxter. Som exempel hade vår lärare, Mikael Svensson, ställt upp några fina exemplar.
En sån skulle jag göra minsann. I hällregn. Ut i skogen begav vi oss, 11 tanter i varierande ålder och en man. Vi samlade, kravlade, klippte och bar. Till sist hade vi varsin rejäl hög med skräp.
I min hög fanns vide, hassel och hägg. Här skulle flätas minsann.
Ni skulle ha fått se bilder från hela flätningen också, men det blev så blött och kallt att jag inte ville fota mer. Det blev i alla fall nån form av ställning. Sned och vind, men ändå. I måndags då det var strålande sol flätade jag en till ställning, med fin hjälp av tre katter. Den blev något bättre. Foton på de färdiga alstren kan jag fixa en annan gång.
Men först måste jag nog vila min vänstra arm. Jag är nog ingen riktig torpare, för jag har fått ont i armbågen efter att ha klyvt ved hela lördagen. Ack ja. Sådant är livet på landet.


Inga kommentarer: