Tack för:

Tidsväxlingen, den får en att tänka till mitt i slöhösten....

torsdag 16 december 2010

Big Bowl

Trodde namnet hänvisade till bowlingbanan. Insåg inte förrän efteråt att det hänvisade till stooora skålar med julmat!
Vi var och åt jullunch med arbetslaget idag på Bowlinghallen Big Bowl i Malmö. Jag har underbara, glada och tjattriga kollegor!
Vi skulle åka buss till Malmö tillsammans och vår underbara stackars Kanslist fick agera hönsmamma och försöka få på hela gänget på bussen.
Eftersom det var Den Värsta Snöstormen I Mannaminne ( Det är alltid det här nere när det snöar lite...) så gick det långsamt att åka in till stan.
Väl framme på Big Bowl blev vi placerade i den stora restaurangen med en helt underbar servitör. Han kunde sitt jobb. Vi kände oss väldigt välkomna.
Sen var det dax att äta.
Bord 1 sill:
paprikasil, currysill, Cherrysill, fänkålscill, senapssill, skånsk senapssill, special inlagd sill, lite mera sill, en till sill, en väldigt god sill, en mindre god sill, en sill som nån annan tyckte var en god sill, matjessill, ägg, sill. Bröd och potatis.
Bord 2:
gravad lax, kallrökt lax, varmrökt lax, inkokt lax, leverpastej, pate, korv, lite mer korv, en korvasluring, lammfiol, skinka, skinka igen och kalkon.
Bord 3:
prinskorv, köttbullar, revbensspjäll, lammkorv, lutfisk, omelett, kål, kål, kål, kål, vad är det med skåningarna och deras kål, bruna bönor,
Bord 4:
risgrynsgröt, ostkaka, skånsk äpplekaka ( ÄppEL kaka),fruktsallad, ris a la malta, mandelmusslor, småkakor, frukt, choklad, knäck, marmelad, fudge, mintkyssar, polkagrisar och annat plock.
Bord 5: kaffe och te.
Sen skulle vi bowla.....
Sen skulle vi åka hem. Eftersom det fortfarande var Den Värsta Snöstormen I Mannminne så kunde bussen inte köra på motorvägen utan hittade en annan krignelikrokväg. Det märkliga är att det blir en så fin gemenskap i bussar då chauffören är glad och trevlig.
Samt att man sitter längst bak i bussen och känner sig som på högstadiet igen.
Och det var lite slirigt på vägen. det kände jag då jag körde hem sen......

http://www.bigbowl.se/

Inga kommentarer: