Tack för:

Tidsväxlingen, den får en att tänka till mitt i slöhösten....

onsdag 28 juli 2010

Tropikariet

I går var Pandan och jag till Tropikariet i Helsingborg, ett fantastiskt ställe! har ni möjlighet åk dit. Först gick vi ner i källaren där korallrevet med hajar, rockor och andra märkvärdiga fiskar finns. Där fick vi träffa två pytonormar och klappa på dem. Det var som att klappa en gummislang.... Sen gick vi upp till nattrummet. Två små apor satt och tjattrade och plötsligt kom en flygande hund svepande över oss. Flera av djuren går nämligen lösa bland besökarna! Man kommer riktigt, riktigt nära. Underbart! I ett av rummen finns flera olika sorters dvärgapor - Tamariner. De sitter i träden, tjattrar och kikar nyfiket på oss som kikar lika nyfiket på dem. En skötare kom och gav dem några gräshoppor och lite fysalis att äta, så de kom riktigt nära inpå oss. SÅÅÅÅÅÅ söta var de.
I Madagaskarrummet hade lemurerna tryckt in sig i sitt lilla bo på väggen. De var en enda röra av huvuden, ben och svansar. Man kunde inte se vad som hörde till vem. Till sist satte sig Pandan och jag till ro nere vid akvariet igen för att njuta av stillheten bland fiskarna. Då kom en nyfiken igelkottsfisk simmande. Den såg så glad och nyfiken ut och stannade framför oss gång på gång för att säga hej. Vi blev riktigt goda vänner.
På väg ut genom caféet stannade vi till hos Surikaterna. En av dem höll vakt, medan de andra grävde bo med en imponerande frenesi.
Vi har efter denna utflykt kommit fram till att vår pepparkakekatt är en underlig blandning mellan tamarin, Lemur och Surikat. Hon äter som en tamarin, glor och sitter som en lemur och gräver som en surikat.

http://www.tropikariet.com/

Inga kommentarer: